Hoofding Gooik

Waarschuwingsfase ozon- en hitteplan 

Vanaf dinsdag 23 juli verwachten we een periode met erg warme dagen. Daarom start vandaag de waarschuwingsfase. Bereid je goed voor en zorg voor jezelf en anderen!

Ontdek hoe je dit kan doen via onze website www.warmedagen.be

Gooik stapt in BE-Alert 

Op de gemeenteraad van 26 maart is een voorstel om de gemeente Gooik in te schrijven op het waarschuwingskanaal BE-Alert goedgekeurd. Dit systeem alarmeert mensen via SMS, telefoon, mail of sociale media over incidenten en situaties van algemeen belang. 

Bij een noodsituatie in uw buurt, wil de overheid u graag tijdig verwittigen en de nodige aanbevelingen te geven (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand, evacuatie bij een ramp). Naast klassieke media (radio en TV), sirenes en luidsprekers van de politie kan de overheid nu ook burgers rechtstreeks waarschuwen dankzij BE-Alert.

Wie zich op BE-Alert.be registreert, kan bij een noodsituatie in de onmiddellijke omgeving snel op de hoogte worden gebracht. Kan je jezelf niet registreren, vraag dit dan gerust aan zoon, dochter, familielid of goede buur.

Schrijf je nu in op https://www.be-alert.be/nl

Gesignaleerde reisdocumenten 

Het gebeurt nog al te vaak dat mensen die op vakantie vertrekken toch niet het vliegtuig kunnen nemen omdat ze niet in het bezit zijn van een geldig identiteitsdocument. Een als verloren of gestolen gesignaleerd paspoort of eID is niet langer geldig! Zelfs als het document wordt teruggevonden, mag u het niet meer gebruiken. Als u met een gesignaleerd document naar het buitenland reist, bestaat het risico dat u het land niet binnen mag of zelfs onmiddellijk naar België moet terugkeren.

Ga zorgeloos op reis: laat bij de gemeente het teruggevonden document vernietigen en vraag een nieuw aan.

Pareltjesworp en oogstfeesten op 15 augustus 

Jelle Clymans roept tijdens deze zomer zijn ‘muzikale rovers’ samen voor een tournee door Vlaanderen. En… op donderdag 15 augustus landen zij in Gooik. Eerst voor een charmante acte de présence op de pareltjesworp en nadien voor een daverend optreden in de tent van de oogstfeesten. Daar passeren de bekendste liedjes de revue… Van André Hazes tot Willy Sommers, van Will Tura tot de Zangeres Zonder Naam,…

Wil je weten welke El bandido’s Jelle zal meebrengen naar Gooik? Worden het Clara Cleymans, James Cooke, Jonas Van Geel, Barbara Dex, Lucas Van Den Eynde, Gert Verhulst of toch nog andere topartiesten? Kom zeker een kijkje nemen en ontdek het op 15 augustus om 15 uur aan het gemeentehuis!

Het programma van de oogstfeesten

  • 11.45 u:             Eucharistieviering
  • 12.45 u:             Opening restaurant
  • 13.30 u:             Opening muzikaal deel met de G-Bloezers
  • 14.30 u:             Roofvogelshow
  • 15.15 u:             Pareltjesworp aan het gemeentehuis
  • 15.45 u:             Dansgroep Crescendo
  • 16.45 u:             Optreden Jelle Clymans & El Bandido’s
  • 18.30 u:             Roofvogelshow
  • 19.00 u:             ‘Nico zingt Hazes’
  • 20.30 u:             Optreden Bram & Lennert

Mijn dorp, morgen! 

Pajottenland+ zoekt een co÷rdinator 

Pajottenland + vzw is een samenwerkingsverband tussen gemeentebesturen en 30 verenigingen die in het Pajottenland actief zijn.

De voorwaarden voor de vacature van coördinator vind je via de Facebookpagina van Pajottenland+.