EEN FIETSBELEID VOOR GOOIK 

Waarom een fietsplan? 

De gemeente Gooik wil de komende jaren meer Gooikenaars op de fiets krijgen. De fiets is de voorbije jaren aan een serieuze opmars bezig en is, zeker voor korte afstanden, een zeer goed alternatief voor verplaatsingen met de auto. Bovendien is fietsen gezond, goedkoop, goed voor milieu en klimaat en zorgt het voor weinig overlast. Fietsen heeft dus veel voordelen, maar is in een landelijke gemeente nog niet altijd een evidente keuze. Daar wil Gooik verandering in brengen.

Gooik wil werk maken van een totaalaanpak. Geen losse aparte projecten die niet op elkaar aansluiten, maar bouwen aan een netwerk van doorlopende en veilige fietsroutes. Daarom is Gooik gestart met de opmaak van een fietsbeleidsplan. In een fietsbeleidsplan brengt men de huidige situatie in kaart en plant men projecten om de gemeente helemaal fietsvriendelijk te maken met veel aandacht voor veiligheid en comfort.

 

Enquête fietsplan 

Tijdens de maand december kunnen alle inwoners eveneens een enquête invullen. De enquête zal online beschikbaar zijn via onderstaande link. Wie niet de mogelijkheid heeft om online de enquête in te vullen, kan deze laten invullen in het gemeentehuis.

We maken van Gooik een echte fietsgemeente. Doe jij ook mee?

Link naar enquête fietsplan

Info- en inspraakmoment 

Als één van de eerste stappen luistert de gemeente naar haar inwoners. Op 11 december nodigt Gooik alle geïnteresseerde burgers uit om mee te denken over het fietsbeleid voor Gooik. Deze avond heeft plaats om 20 uur in G.C. De Cam  in Gooik – Dorpsstraat 76. Daar wordt het project door het studiebureau A2Bmobility voorgesteld en kan iedereen meewerken en ideeën aanreiken om het fietsbeleid vorm te geven. Bij voorkeur vooraf inschrijven, dat kan via onderstaand invulformulier of via 02 532 41 56.


Bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk 

Bovenlokaal recreatief fietsroutenetwerk 

Meldpunt fietspaden 

Fiets gestolen of verloren?