Het georganiseerd cultuuraanbod voor jongeren van 18 jaar en ouder omvat vooral de mogelijkheid om gebruik te maken van de culturele infrastructuur van Gemeenschapscentrum De Cam en de bibliotheek.

In G.C. De Cam kunnen zij individueel of via het verenigingsleven terecht in de cultuurschuur voor de organisatie van concerten, optredens, voordrachten, tentoonstellingen, ... 

In de Plaatselijke Openbare Bibliotheek  kunnen zij terecht voor de uitlening van ongeveer 38.000 fiction en non-fiction boeken voor volwassenen en jeugd, waaronder 6.000 strips. Er zijn ook 120 tijdschriften en dagelijks 4 kranten. De multimedia-afdeling bevat ongeveer 6.000 cd’s en 3700 dvd’s, verdeeld over de volwassen- en jeugdafdeling. Ook gratis gebruik van internet is mogelijk op 3 PC’s op de benedenverdieping of met je eigen laptop in de leeszaal, want er is ook gratis draadloos internet.

Jeugdhuis Guuk is voor jongeren toegankelijk op vrijdagavond. Het jeugdhuis wordt ook regelmatig betrokken bij de organisatie van de tweejaarlijkse cultuurmaand of literaire evenementen van de bibliotheek.