Intergemeentelijke preventiedienst 

Preventiedienst Pajottenland is een intergemeentelijke drugpreventiedienst in de 6 gemeenten van het Pajottenland (Galmaarden, Bever, Herne, Pepingen, Lennik, Gooik).

U kunt er terecht voor informatie rond drugs en alcohol, advies bij beginnend alcohol - of druggebruik, aanvragen van vorming voor uw vereniging of organisatie, vragen over het MEGA project lagere scholen, opstarten en coachen van een alcohol – en drugbeleid in uw organisatie, infostand op evenementen, preventie bij het organiseren van uw evenement of fuif.

Iedereen die actief is binnen onderwijs, jeugdwerk, sport, gezondheid, vrije tijd,… kan er terecht maar ook de bevolking van het Pajottenland kan gratis gebruik maken van deze dienstverlening.

U kunt zowel telefonisch, per brief als via mail contact opnemen voor een persoonlijk gesprek of voor het aanvragen van een infopakket drugs/alcohol.

De preventiedienst werkt in nauw overleg met de 6 gemeentebesturen, jeugddiensten, lokale politie Pajottenland, de Vlaamse overheid - Agentschap Zorg en Welzijn en tal van andere partners. Jaarlijks wordt een actieplan opgesteld waarin rekening gehouden wordt met nieuwe campagnes en lokale noden.

NIEUW: Ook voor de thema’s gokken, gamen en roken kunt u sinds 2012 terecht bij de preventiedienst.

preventie@pajottenland.be
Intergemeentelijke preventiedienst drugs en alcohol Pajottenland
Bruneaustraat 101 
1755 Kester
054/31 35 43
0473/88 62 57
Bereikbaar op weekdagen tussen 8u30 en 16u30

facebook preventiewerker

website