Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen 

Op 7 januari 2005 werd sporthal Koornmolen officieel geopend. Zij is nu de thuisbasis voor diverse Gooikse competitie sportclubs en recreatieve sportverenigingen.

Op 22 september 2013 werden de buitensporterreinen feestelijk in gebruik genomen, naast de atletiekpiste is er ook een Finse piste, een multisportterrein, een skateterrein en een speelweide met beweegtuin (2015). Het is tevens ook een van de startplaatsen van de Gooikse Mountainbike route (renovatie 2015) en de Gooikse loopomloop met douches voor individuele buitensporters en een afspuitplaats voor mountainbikers en fietsers. De Mountainbikeroute heeft ook nog startplaatsen aan GC De Cam en Café Den Haas, de loopomloop Oetingen start aan het statieplein.

Het nieuwe kunstgrasveld werd op 11 januari 2019 feestelijk geopend en beschikt ook over een kleiner natuurgrasveld (2v2/5v5).
In 2020 werden calisthenics-/outdoorfitnesstoestellen en klimrotsen voor kinderen toegevoegd aan onze sportparel. De Finse piste kreeg een eigen verlichting en werd parking 2 aangelegd (72 plaatsen).

Het beheer van het gemeentelijk sportcentrum Koornmolen valt onder het Autonoom Gemeente Bedrijf Gooik, de administratie (bezetting, facturatie,...) en dagelijks beheer worden vanuit de sportdienst georganiseerd.
Het clubhuis atletiek en voetbal zijn respectievelijk in beheer van AC Pajottenland vzw en K.V. Kester-Gooik.

Onderstaande infrastructuur is enkel via reservatie beschikbaar

 
Bekijk beschikbaarheid   Reserveren   Contact & Meldingspunt

 • Multisporthal
  De multisporthal (28/42m) is geschikt voor o.a. volleybal (3 terreinen), badminton(7 terreinen), zaalvoetbal (1 terrein), basketbal (1 terrein), tennis (1 enkel en 1 dubbelspel), turnen, handbal,.. De afmetingen van deze zaal zijn 42m op 28m met 7.10m vrije hoogte.
  Alle grote materialen (matten, netten, tribunes, doelen, ..) staan ter beschikking van de gebruikers, klein materiaal zoals ballen, kegels, … dienen door de gebruikers zelf voorzien te worden. Alle gebruikers dienen te beschikken over een eigen EHBO-kit.
   
 • Polyvalente zaal
  De polyvalente zaal die geschikt is voor dans en gevechtsporten.
  De zaal meet 14m op 14m en beschikt over een spiegelwand.
   
 • Atletiekpiste
  Deze 400m-piste heeft  6 banen recht, 4 banen rond, een verspringbak met 2 aanloopstroken, een speerwerpstand, hoogspringstand en een stand voor kogelstoten. Het middenplein kan enkel gebruik worden  voor atletiekactiviteiten. De atletiekpiste voldoet aan de IAAF-normen (Internationale Atletiekfederatie), hierdoor kunnen er officiële wedstrijden doorgaan.
  Individuele lopers kunnen buiten de vastgelegde trainingsuren van clubs gebruik maken van de atletiekpiste via een jaarabonnement (geldig van 1/augustus 20xx tot 31/juli 20xx+1). Deze abonnementen kunnen aangeschaft worden via de sportdienst, onderstaand vind je het inschrijvingsformulier. Met dit abonnenment kan je dagelijks op de piste zo veel en zo lang je zelf wenst. 
   
 • Kunstgrasveld
  De afmetingen van het veld zijn 55/100m, en is uitgerust met een Desso iQ3 50-14 mat (vezelfs van 5cm),  een ProPlay-Sport20 shockpad (2cm) en opgevuld met Silicazand (2cm) en SBR-korrels (2cm). Deze mat voldoet aan de FIFA quality & quality PRO.
  Het terrein is voorzien van 2 vaste doelen (7.32m /2.44m), 4 doelen (5m/2m), 4 dribbeldoelen (3m/1.5m) en 8 (1.20m/0.80m)
  De verlichting bestaat uit 4 masten met telkens 2 Philips LED-armaturen, goed voor een gemiddeld 120 LUX-waarde op het plein.
   
 • Natuurgrasveld (vanaf zomer 2019 bespeelbaar)
  Heeft de afmetingen om 2 velden (2v2) of 1 veld (5v5), beschikt over 4 doelen (3m/2m)

 

Onderstaande infrastructuur is vrij toegankelijk voor alle gebruikers en hoeft niet gereserveerd te worden.

Wij vragen uitdrukkelijk RESPECT voor de infrastructuur en de buurtbewoners van het sportcentrum.
Ten laatste om 22.00u vragen wij volledige stilte in de ruime omgeving van het sportcentrum Koornmolen.
Elke gebruiker van het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen dient zich te houden aan het huishoudelijk reglement.

 • Finse piste
  De Finse piste is een loopparcours voor joggers van 560m. Om het loopcomfort te verbeteren bestaat de bovenlaag uit schorsdeeltjes (Franse pijnboom). De zachte, dempende toplaag geeft een aangenaam loopgevoel en voorkomt beter blessures. Door het verende effect van de toplaag worden de gewrichten aanzienlijk minder belast tijdens het lopen.
  Onder de schors zit een funderingslaag van ongeveer 15 cm die zorgt voor voldoende drainage.Om de loper nog beter te dienen zijn er afstandspaaltjes voorzien om de 100 meter met  de aangewezen looprichting (tegen wijzerzin). De piste werd in 2020 voorzien van een eigen verlichting.
   
 • Multisport speelterrein
  Dit omheind sportterrein (staalmatten) meet 28m op 14m en heeft een gepolierde betonnen ondergrond. Je kan er op een recreatieve manier met vrienden voetballen, volleyballen, tennissen en basketten. Ook de scholen en sportkampen kunnen gebruik maken van dit sportterrein.

   
 • Skateterrein
  Het skateterrein meet 30m bij 15m en heeft ook een gepolierde betonnen ondergrond.
  BMXers, skaters, steppers, … kunnen oa. gebruik maken van een houten half-pipe, een quarterpipe, een kicker,…
 • Calisthenics
  In 2020 werden outdoor fitnesstoestellen toegevoegd.Deze beweegparel bevat een Human flag, battle rope rings, bench, klimmuur, jumpbox (4), monkey- en wavebars, parralelbars en enkele cardiotoestellen zoals een roei- en surftoestel en een crosstrainer.

 • Speelweide en beweegtuin
  Deze speelweide kan gebruikt worden door scholen, sportkampen, jeugdbewegingen voor diverse spe(e)lactiviteiten. In 2015 realiseerden we de aanleg van een toegankelijke bewegingstuin (actieve speeltuin) voor kinderen tot 12 jaar op een deel van de speelweide. In 2020 werden 2 klilmrotsen toegevoegd aan de beweegtuin, het zijn twee boulders geworden (freeform glasvezelversterkte reliëf-klimblokken met klimgrepen) die verbonden zijn met een spinnenweb touwstructuur. Dit om continu routeklimmen (op kleur) mogelijk te maken.